Beach Resorts
Omgeving Friesland

Ontdek Friesland

  • Leukste uitjes voor jong en oud
  • Bezoek de Friese elf steden
  • Beoefen een van de Friese sporten

Ontdek Friesland tijdens jouw vakantie

Friesland staat bekend om haar unieke cultuur. Dit zie je onder andere terug in de Friese elf steden! Wist je dat er maar liefst zeven van de Friese elf steden in het IJsselmeergebied liggen? Rondom het IJsselmeer vind je prachtige natuur. Deze natuur nodigt uit tot het maken van mooie wandelingen en fietstochten. Voor kinderen zijn er veel leuke speel- en attractieparken in de buurt zoals Ballorig. Ook kun je de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland ideaal bezoeken. Wat ga jij doen tijdens jouw vakantie?

Ben je benieuwd naar wat er te doen is in de omgeving? Bekijk dan alvast een aantal van de leukste uitjes hieronder. Wil je meer informatie? Dan kun je bij onze receptie terecht.

In de omgeving: 0km

Friese elf steden

Sneek, Leeuwarden, Harlingen, Franeker, Hindeloopen, Bolsward, Dokkum, IJlst, Sloten, Stavoren en Workum oftewel de Friese elf steden zijn zeker een bezoek waard tijdens jouw vakantie.

In de omgeving: 138km

Zwemmen en wellness

Geniet van een van de vele wellness faciliteiten in de omgeving tijdens jouw vakantie, dat is pas echt ontspannend. Of kiest je voor een heerlijke duik in een van de zwembaden?

In de omgeving: 0km

Natuur

Friesland staat bekend om haar prachtige natuur. Met onder andere het IJsselmeer waar je heerlijk kunt varen, wandelen en fietsen. Tip: ontdek het beschermde natuurgebied het Makkumersúdwaard.

In de omgeving: 0km

Musea

Aan musea geen gebrek in Friesland. Met onder ander het Friese Museumdorp, het Kazematten Museum en het Woudagemaal hoeft je zich niet te vervelen. Natuurliefhebbers bezoeken het Afsluitdijk Wadden Center.

In de omgeving: 0km

Speel- en attractieparken

Ook is er in de omgeving veel voor kinderen te doen. Speel uren bij Ballorig Sneek of ontdek het Kameleondorp. Aqua Zoo, de Kinderboerderij of dieren- en speelpark Sanjesfertier kan ook niet overgeslagen worden.

In de omgeving: 0km

Uitstapjes

Er zijn nog veel meer uitstapjes die je kunt doen vanaf ons park. U kunt onder andere in de omgeving een bezoek brengen aan een waterskibaan, bioscoop, golfbaan en een kart- en lasergamebaan!

In de omgeving: 0km

Waddeneilanden

Vanaf Friesland kunt je ideaal de Waddeneilanden bezoeken. Tijdens de boottocht heeft je kans om een van de vele zeehonden te zien die dit gebied rijk is. Kiest je voor Ameland, Terschelling, Vlieland of Schiermonnikoog?

In de omgeving: 0km

Friese sporten

Skûtsjesilen, kaatsen, fierljeppen en ringsteken zijn typisch Friese sporten die je kunt beoefenen tijdens jouw vakantie. Wist je dat topljeppers soms wel een afstand van 18 meter behalen? Gaat je een van de sporten proberen tijdens jouw vakantie?

In de omgeving: 0km

Makkum

Ook Makkum zelf is een bezoek waard. Ontdek dit veelzijdige dorp met haar prachtige stranden, gezellige boulevards met leuke eetgelegenheden en winkels. Ook beoefent je in Makkum vele watersporten zoals windsurfen.

In de omgeving: 0km

Giethoorn

Het wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd: Giethoorn. Op 55 minuten rijden vindt je dit unieke waterstreekdorp in Overijssel. Hier kunt je prachtige rondvaarten maken dwars door het dorp.

Bekijk ook eens de faciliteiten van Beach Resorts Makkum ⤵︎